Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Domače toplice, kadar močno krvavim

Domače toplice, kadar močno krvavim
21 decembra, 2016 ddragic

Življenje z miomi in vsakodnevno ukvarjanje z njihovimi simptomi lahko resnično vplivata na splošno kakovost vašega življenja1. Zaradi bolečine, nelagodja in različnih vrst nezaželenih nujnih primerov, povezanih z vašim stanjem, se verjetno težko sprostite, ko to najbolj potrebujete.

Eden izmed najizrazitejših simptomov miomov je močna, včasih podaljšana menstrualna krvavitev. V kombinaciji z nepričakovanim krvavkastim izcedkom bi to kogar koli odvrnilo od misli na odhod v toplice ali kakšen drug kraj »z malo oblačil/veliko vode«, ne glede na to, kako sproščujoče ali koristno bi bilo to za mišice, kožo in um. Ali vas misel na sedenje na vlažni in topli kamniti klopi v prostoru, ki ga delite z drugimi ljudmi, navdaja z grozo? Nihče ni rekel, da ne smete vdihovati pare, prepojene z evkaliptusom, medtem ko drobne vodne kapljice pomagajo odpreti in razstrupiti vaše pore doma. Z malo truda lahko ustvarite svoje domače toplice!

MASKE ZA DOMAČE TOPLICE

Najprej ustvarite vzdušje za sprostitev in lepotne rituale, ki bodo sledili, s prižiganjem dišečih ali nedišečih sveč in s predvajanjem pomirjajoče glasbe (spletna mesta z videovsebinami imajo širok izbor meditativnih skladb, ki vključujejo zvoke džungle, oceana ali flavte ‒ katerega koli imate rajši).

Začnite z zeliščno paro za obraz. Lahko uporabite katero koli sproščujoče eterično olje, ki vam je všeč), da bi odprli pore in da bi bila vaša koža bolj dovzetna za masko ter da bi začeli resno sproščati um.

Potem odprite vročo vodo v tuš kabini in jo pustite teči 10 minut z zaprtimi vrati zaradi ohranjanja toplote in pare znotraj kabine. Medtem pripravite in nanesite svojo najljubšo doma pripravljeno (ali že pripravljeno za uporabo) masko za obraz. Pomislite na tiste sestavine, za katere ste nekje slišali, ali na tiste, na katere so prisegale starejše ženske v vaši družini, ko je šlo za svetlejšo, mehkejšo, navlaženo in polno kožo.

Ne zanemarjajte svojih las in jih negujte z bogatim balzamom (lahko se nanese neposredno na suhe lase) ali z doma narejeno masko za lase, ki temelji na znanih rastlinskih oljih iz avokada ali oljk. Lase počešite z redkim glavnikom, da bi obenem tudi zmasirali lasišče, potem dajte na glavo kapo za tuširanje in pustite, naj maska naredi svoje. Lahko stavite, da boste iz tuš kabine, spremenjene v domače toplice, prišli z bolj obvladljivimi in sijočimi kodri!

SPROSTITEV TELESA IN UMA V DOMAČIH TOPLICAH

Če trpite za bolečinami v spodnjem delu hrbta ali v trebuhu, je zdaj pravi čas, da si vzamete nekaj minut za skrbno pozornost in meditacijo. Čeprav sta precej prezrti zaradi napornega in hitrega vsakodnevnega življenja, ki ga ponuja tehnologija, nekaj minut čuječe pozornosti in meditacije vseeno lahko naredi čudeže za vašo raven stresa in splošno duševno stanje. Naredite to, medtem ko sedite v tuš kabini ali če imate ustrezen stol, neposredno pod tušem. Nekateri izmed popularnih spletnih medijev vsebujejo posnetke z vodeno meditacijo, ki vam lahko pomagajo, da se osredotočite na dihanje in sprostite mišice za bolj naravno odpravljanje bolečine ali izboljšanje vašega splošnega dobrega počutja.

PILING IN TUŠIRANJE V DOMAČIH TOPLICAH

Ko dosežete globljo raven fizične in mentalne sprostitve, temeljito zdrgnite svoje telo, pri čemer se osredotočite na predele suhe kože, na primer komolce in pete/stopala. Kakršen koli piling, ki je obogaten z naravnimi rastlinskimi olji ali temelji na njih, bo delal čudeže na vaši koži in bo olajšal masažo na predelih, na katere se želite osredotočiti, medtem ko bodo piling delci izboljšali krvni obtok in vam pomagali, da se znebite strupov in odmrlih kožnih celic. Ko končate s pilingom, snemite kapo za tuširanje, stopite pod tuš in izperite ostanke preparatov za domače toplice z las in kože. Ostanite pod toplim tokom še nekaj minut, občutite, kako se vam v mišicah sprošča preostala napetost in kako vam misli potujejo …

PODALJŠAJTE UČINEK DOMAČIH TOPLIC

Ko stopite izpod tuša, lahko podaljšate sproščanje z nanašanjem losjona za telo ali kreme in masiranjem področij, ki so morda boleča zaradi miomov (spodnji del hrbta, noge itn.), ali prosite svojega partnerja, da vas zmasira. Razvajajte svoj obraz z vlažilno kremo, skuhajte si skodelico čaja za razstrupljanje ali sproščujočega zeliščnega čaja in se usedite s knjigo ali si oglejte film in še nekaj časa nadaljujte s povzdignjenim in mirnim razpoloženjem in telesom.

Pogostost domačih toplic

Če se vam zdi ustvarjanje domačih toplic v udobju vašega doma koristno za sprostitev, lahko to postane vaša navada.

Če trpite za katerimi koli izmed simptomov materničnih miomov in iščete trajno olajšanje, prosimo, da se naročite pri svojem zdravniku in se pogovorite o možnostih zdravljenja, ki so vam na voljo.

 

1Spies JB., et al. The UFS-QOL, a new disease-specific symptom and health-related quality of life questionnaire for leiomyomata. Obstet Gynecol 2002; 99(2): 290-300

 

 

Disclaimer

"You are now leaving www.fibroidsconnect.com". Links to all outside websites are provided as a resource to our visitors.

Gedeon Richter accepts no responsibility for the content of other websites.

Send this to friend